Valenti 81245

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

9 / 100 SEO Score

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι η πιο όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην καρδιά του χειμώνα. Στη χώρα μας οι εορτές αυτές είναι από τις ωραιότερες του χρόνου. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της έθιμα από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Γύρω μας ζωντανεύουν λειτουργίες, ψαλμοί, τραγούδια, γιορτινά οικογενειακά τραπέζια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χριστόψωμο, το στολισμένο καραβάκι, κεράσματα, γλυκά, δώρα, παιχνίδια, φίλοι και συγγενείς όλοι αγαπημένοι και χαρούμενοι!

Τα παιδιά χτυπούν τα τριγωνάκια τους, βγαίνουν στους δρόμους νωρίς το πρωί της παραμονής κάθε γιορτής και λένε τα κάλαντα: «Καλήν ημέραν έρχοντες κι αν είναι ορισμός σας Χριστού τη θεία Γέννηση να πω στ’ αρχοντικό σας…..». Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και οι ευχές παραμένουν πάντα οι ίδιες.

Η εορταστική περίοδος που τυπικά ονομάζουμε Χριστούγεννα, αποτελεί το « άγιο Δωδεκαήμερο» , το οποίο περικλείει στην ουσία τρεις γιορτές: Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα.

Στις 25 Δεκεμβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουμε την γέννηση του Ιησού Χριστού. Σημαίνει την αναγέννηση του κόσμου, κάτω από το φως της Τριαδικής Θεότητας. Η Γέννηση του Χριστού έφερε στου ανθρώπους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας. Κάθε χρόνο οι άνθρωποι νιώθουμε πιο έντονα αυτά τα συναισθήματα στη ζωή μας και συνηθίζουμε να εκφράζουμε με διάφορους τρόπους τη χαρά μας για τον ερχομό του Σωτήρα στον κόσμο μας.

Τι αναφέρουν όμως οι γραφές για τη γέννηση του Χριστού;

Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών μόνο ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη, ενώ πληρέστερη είναι αυτή του Λουκά.

Από τον συνδυασμό των παραπάνω και άλλων πηγών, το ιστορικό έχει ως εξής:
Επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου και Ηγεμόνα Κυρήνιου της Συρίας , διατάχθηκε απογραφή πληθυσμού σε όλη την Αυτοκρατορία. Άγγελος Κυρίου επισκέφθηκε τον Ιωσήφ και τον ενημέρωσε για την Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου από την Παρθένο Μαρία (Ματθαίος Α’ 20).

Τότε ο Ιωσήφ παρέλαβε την Μαρία και από την Ναζαρέτ πήγαν στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, όπου βασιλιάς της περιοχής ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας. Εκεί γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός σε έναν στάβλο (Ματθ. Β’ 1, – Λουκ. Β’ 4-7). Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στους ποιμένες αγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ενώ πλήθος αγγέλων έψαλλαν «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β’ 8-14).

Ενώ συνέβαιναν αυτά, ένα άστρο φωτεινό εξ Ανατολής οδηγησε τρεις Μάγους προς τα Ιεροσόλυμα που αφού συναντήθηκαν με τον Βασιλέα Ηρώδη συνέχισαν και έφτασαν στη Βηθλεέμ όπου μαζί με τους βοσκούς προσκύνησαν τον Θεάνθρωπο προσφέροντας Χρυσό, Λίβανο και Σμύρνα. (Ματθ. Β’ 2-12).

Οι χριστιανοί θεωρούν ότι η γέννηση του Χριστού εκπληρώνει τις προφητείες των Εβραϊκών Γραφών και ότι ως Μεσσίας ήλθε για να λυτρώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους.

Στο Κέντρο Ασημικών Στάμου μπορείτε να βρείτε υπέροχες ασημένιες εικόνες με την Παναγία και το Θείο Βρέφος σε πολύ οικονομικές τιμές. Μία ιδανική λύση για όλους εσάς που θέλετε να προσφέρετε ένα συμβολικό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα!