Σετ γάμου καράφα-ποτήρι SK1021398

Ιδέες διακόσμησης για τα ποτήρια του γάμου

8 / 100

Κάθε αξεσουάρ στη γαμήλια διαδικασία έχει τη δική του ιδιαίτερη θέση και όλα συνδέονται με συμβολισμούς από τις θρησκευτικές, τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα και κυλούν όλα σύμφωνα με τον παραδοσιακό θρησκευτικό γάμο.

Τα προσεγμένα και καλαίσθητα περιποιημένα αντικείμενα προσδίδουν τη δική τους εντυπωσιακή πινελιά στο γάμο. Η κανάτα, τα ποτήρια, ακόμα και το κόκκινο κρασί, θέλουν ειδική μεταχείριση και τοποθετούνται συνήθως σε έναν στολισμένο δίσκο που μπορεί να είναι ξύλινος με επάργυρη επικάλυψη ή από ασήμι.

Ο στολισμός και το ευρύτερο ντιζάιν, σήμερα, εξαρτώνται κατά πολύ από τις οικονομικές δυνατότητες του ζεύγους και του κουμπάρου. Σημασία έχει, λοιπόν, να έχετε ήδη επιλέξει το σετ γάμου που σας αρέσει και για τον στολισμό του θα μπορούσατε αντί να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα, να τον αναλάβετε εσείς ή ακόμα καλύτερα ο κουμπάρος, αρκεί να υπάρχει μεράκι και προσωπική δημιουργική διάθεση.

Μία πρώτη εύκολη και κλασική πρόταση είναι να στολίσετε με λευκές κορδέλες την βάση των ποτηριών και να γεμίσετε με ροδοπέταλα και κουφέτα τον δίσκο. Εναλλακτικά, απλώστε πάνω στον δίσκο πέρλες σε διάφορα μεγέθη και 2-3 χρωματισμούς, τοποθετήστε μερικά λευκά άνθη και επιλέξτε δαντελωτές κορδέλες για τα ποτήρια και την καράφα. Τέλος, για μια πιο ιδιαίτερη προσέγγιση, απλώστε ένα κομμάτι λινάτσας στον δίσκο, στολίστε τον με κλαδάκια ελιάς μαζί με λίγα κουφέτα και ολοκληρώστε την σύνθεση δένοντας σπάγγο στις βάσεις των ποτηριών και τον λαιμό της καράφας.