20531

Προστατέψετε τις κορνίζες & τις φωτογραφίες σας

54 / 100

Οι κορνίζες σας και οι φωτογραφίες σας μπορεί να φθαρούν με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, μπορείτε πολύ ευκολα να τις προστατέψετε ακολουθώντας τις παρακάτω σημαντικές αλλά και πολύ απλές οδηγίες.

Προστατέψτε την κορνίζα σας από το άμεσο ηλιακό φως

Η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία με την πάροδο του χρόνου θα προκαλέσει το ξεθώριασμα τόσο της φωτογραφίας όσο και της κορνίζας σας. Αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως, θα μειώσετε σημαντικά το βαθμό φθοράς των έγχρωμων φωτογραφιών σας.

Αποφύγετε την υγρασία

Αποφεύγετε πάντα να τοποθετείτε τις κορνίζες σας σε περιοχές με μεγάλη υγρασία, όπως ειναι το δωμάτιο του μπάνιου ή δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας. Αν ζείτε σε περιοχή με υγρό κλίμα, καλό είναι να λάβετε μερικές επιπλέον προφυλάξεις με τις φωτογραφίες σας. Τοποθετήστε κάποιο προστατευτικό ανάμεσα στην φωτογραφία και το τζάμι της κορνίζας για να μην έρχονται σε επαφή. Η έντονη υγρασία μπορεί να κάνει την εικόνα σας να κολλήσει μόνιμα στο γυαλί, καθιστώντας αδύνατη την απομάκρυνση της χωρίς να καταστραφεί.

Αποφύγετε τον απευθείας ψεκασμό με καθαριστικό, ενώ η εικόνα βρίσκεται στην κορνίζα

Μπορεί να χρειαστεί ένα επιπλέον λεπτό για να αφαιρέσετε την εικόνα σας από την κορνίζα ενώ καθαρίζετε, αλλά έτσι θα αποφύγετε ανεπιθύμητα σημάδια πάνω στις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε την εικόνα, απλά χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί (βρεγμένο με νερό) για να απομακρύνετε τη σκόνη από την κορνίζα σας.

Δείτε εδώ όλη την συλλογή μας σε Ασημένιες Κορνίζες